Zoeken in SUBTLEX-NL

SUBTLEX-NL is een databestand dat informatie verschaft over de frequentie van woorden in Nederlandse ondertitels. Uit ons onderzoek is gebleken dat dergelijke woordfrequenties beter leestijden voorspellen dan frequenties gebaseerd op schriftelijke bronnen (Keuleers & Brysbaert, 2010). Verder geeft SUBTLEX-NL ook informatie over de syntactische rollen van de woorden.

Om het SUBTLEX-NL databestand toegankelijker te maken voor onderzoekers en andere taalgebruikers hadden we een zoekmachine ontwikkeld. Jammer genoeg was die geprogrammeerd in een taal die niet langer onderhouden wordt. Daardoor is de machine niet langer beschikbaar. Onderzoekers kunnen beter met een Excel file werken en gebruik maken van de zoekfunctie vlookup. Hier vind je meer info over hoe je dit kunt doen.

Hier kun je de files downloaden.

 

Comments are closed.